Milyen lépésekből áll a lézeres olvasószemüveg-kezelés?

Az első lépés egy nagyon alapos, részletes szemészeti vizsgálat

Pontosan felmérjük a szem állapotát, megvizsgáljuk van-e bármilyen orvosi ellenjavallata a korrekciós kezelés elvégzésének.

A vizsgálat végén részletesen tájékoztatjuk a pácienst arról, hogy eddigi tapasztalataink alapján milyen eredményre számítunk. Csak akkor vállaljuk a kezelést, ha biztosak vagyunk abban, hogy az elért eredménnyel a páciens elégedett lesz. A vizsgálat szerves része a szakorvosunkkal folytatott megbeszélés, melynek során minden felmerülő kérdésre részletes választ adunk.

A vizsgálatra egyéni előjegyzés alapján fogadjuk a pácienseket. A vizsgálat körülbelül másfél órát vesz igénybe, semmilyen fájdalommal nem jár.

A részletes szemvizsgálatot követően legkorábban másnap, legkésőbb 3 hónapon belül kerülhet sor a lézeres kezelésre.

A második lépés maga a lézeres látáskorrekció

A kezelést szemcseppekkel történő helyi érzéstelenítést követően végezzük. A korrekciós kezelés során semmilyen fájdalomérzésre nem kell számítani. A beavatkozás összesen mintegy 8-10 percet vesz igénybe, a kezelést követően azonnal tapasztalható a látásjavulás.

A kezelés teljes egészében számítógép által vezérelt, az operáló szemész szakorvos és a klinikai mérnök elsősorban a lézerberendezések működését ellenőrzi.

A lézeres látáskorrekció ambuláns, a páciensek a beavatkozást követően azonnal távozhatnak klinikánkról.

A műtétet követően kontrollvizsgálatokra várjuk pácienseinket, ezek nagyon rövid, néhány perces ellenőrzések csupán.