Részletes információ az eljárásról

A szem fiatal korban rendelkezik azzal a képességgel, amivel egy jó fényképezőgép: egyaránt képes a távoli és a közeli tárgyakról is éles képet alkotni. Ez úgy történik, hogy a rugalmas szemlencse közelre nézéskor domborúbbá válik és így éles képet alkot a közeli tárgyakról is. Ez a képesség vész el véglegesen 45-55 év éves korunk között. Először megpróbáljuk távolabb tartani az olvasnivalót, majd kénytelenek vagyunk olvasószemüveget /is/ viselni. Persze a távoli éleslátáshoz az olvasószemüveget le kell venni, majd megint visszatenni, ha ismét közelre akarunk nézni.

A nagyon drága multifokális szemüvegek távolra és közelre egyaránt korrekciót biztosítanak, bár sokan sohasem tudják megszokni viselésüket.

Idős hölgy újsággal

Ugyanígy, azok a lézeres eljárások, amelyek a szaruhártyát igyekeztek multifokálissá tenni, ugyanezzel a problémával küzdenek, csak itt sokkal nehezebb a helyzet, hiszen a multifokálissá alakított szaruhártya nem „tehető le”, mint egy rossz szemüveg. Számos próbálkozás történt az évek alatt, de azok az eljárások, ahol mindkét szemet egyformán távolra és közelre is élesre állították, nem váltak be.

A megoldást nem csak a szem felszínén kell keresni, hanem ki kell használni az emberi agy különleges képességét. Az ember agya ugyanis képes arra, hogy ha a két szem által látott kép között csak kicsiny különbség van, a két képet tökéletesen illessze össze. A gondolat tulajdonképpen nem lenne új, hiszen rég ismert az az eljárás, amikor az egyik szemet közeli éleslátásra, a másikat távoli éleslátásra korrigáltuk. Ez volt az úgynevezett monovision, az „egy szemmel látás”. A két módszer kombinációja során mindkét szem szaruhártyáján csak minimális változtatást végzünk, ugyanakkor kihasználjuk az agy szintetizáló képességét is. Így az eljárás mentes mind a multifokális szaruhártya, mint a klasszikus monovision problémáitól.

Az alkalmassági vizsgálat hivatott kideríteni, hogy az olvasószemüveg-lézerkezelés alkalmas-e arra, hogy az Ön közeli és távoli éleslátását egyaránt biztosítsa.

A lézeres olvasószemüveg-kezelés alkalmassági vizsgálatának díja 25.000 Ft . Amennyiben jelentkezés előtt az itt található tesztet kitölti, alkalmasság esetén 60% kedvezménnyel végezzük el Önnek a vizsgálatot!

Teszteljen

Vizsgálatra az 1/450-3333, 20/450-3333 vagy 30/450-3333 telefonszámon tud időpontot foglalni.