Részletes információ

Hogyan zajlik az eljárás?

A nagyon drága multifokális szemüvegek távolra és közelre egyaránt korrekciót biztosítanak, bár sokan sohasem tudják megszokni viselésüket.

Számos próbálkozás történt az évek alatt, de azok az eljárások, ahol mindkét szemet egyformán távolra és közelre is élesre állították, nem váltak be.

A megoldást nem csak a szem felszínén kell keresni, hanem ki kell használni az emberi agy különleges képességét. Az ember agya ugyanis képes arra, hogy ha a két szem által látott kép között csak kicsiny különbség van, a két képet tökéletesen illessze össze.

A gondolat tulajdonképpen nem lenne új, hiszen rég ismert az az eljárás, amikor az egyik szemet közeli éleslátásra, a másikat távoli éleslátásra korrigáltuk. Ez volt az úgynevezett monovision, az „egy szemmel látás”. A két módszer kombinációja során mindkét szem szaruhártyáján csak minimális változtatást végzünk, ugyanakkor kihasználjuk az agy szintetizáló képességét is. Így az eljárás mentes mind a multifokális szaruhártya, mint a klasszikus monovision problémáitól.

Az új eljárásnak köszönhetően 50 év felett is olvasószemüveg nélkül olvashatják pácienseink még az apró betűket is, úgy, hogy a távolra sem kell szemüveget viselniük.

Az alkalmassági vizsgálat hivatott kideríteni, hogy az olvasószemüveg-lézerkezelés alkalmas-e arra, hogy az Ön közeli és távoli éles látását egyaránt biztosítsa.

A lézeres olvasószemüveg-kezelés alkalmassági vizsgálatának díja 35.000 Ft . Amennyiben jelentkezés előtt az itt található tesztet kitölti, alkalmasság esetén 60% kedvezménnyel végezzük el Önnek a vizsgálatot!