30000

Sikeres lézerkezelés

1 .

Magyarországon az első az új eljárásban

25

Év tapasztalat

98 %

Továbbajánlási arány

Elégedett pácienseink mondták rólunk

SZ. G. műszerész54 éves férfi
Mindig jól láttam távolra, sosem volt szemüvegem. Az, hogy olvasószemüveget kell hordanom a munkámhoz, olvasáshoz, számítógéphez, nagyon megviselt. Legalább öt olvasószemüveget tartottam a környezetemben, de így is gyakran előfordult, hogy nem találtam egyet sem. A lézerkezelés után közelre azonnal tökéletesen láttam, csak az volt a furcsa, hogy éreztem a távoli kép kicsit már mint eddig megszoktam. Kb. 2 hónap után szoktam le arról, hogy figyeljem a látásom. Úgy érzem, hogy ugyanolyan jól látok távolra, mint réges-régen fiatal koromban. Már abba se szoktam belegondolni, hogy nem kell keresgélnem az olvasószemüveget. A jót könnyű megszokni…
K. I. mérnök48 éves férfi
Már 35 éves koromtól olvasószemüveget kellett hordanom. 44 éves koromban kezdtem távolra is szemüveget viselni. Mivel a munkámhoz közeli és távoli éleslátás egyaránt fontos, multifokális szemüveget viseltem, de sosem tudtam igazán megszokni. Különösen az zavart, hogy a számítógép monitorát nem láttam igazán élesen. Noha a családomban ketten is átestek már lézeres szemműtéten, magam azért nem jelentkeztem, mert nekem félmegoldásnak tűnt csak a távoli szemüvegtől megszabadulni. Amint hírét vettem ennek a lehetőségnek, éltem is vele. A kezelés után a távoli látásom szinte azonnal tökéletes lett, az egész apró betűket a harmadik naptól tudtam elolvasni. Nagy könnyebbség a szemüveg nélküli élet. Nekem a legnagyobb segítség az, hogy a monitort is tökéletesen látom.
N. J. nyugdíjas virágkötő62 éves nő
Már viszonylag korán, 14 éves koromban kaptam szemüveget. Eleinte –eset, majd 18 éves koromra ez 2 dioptiásra nőtt. Olvasószemüveget viszont 57 éves koromig nem kellett hordanom, csak letettem a távoli szemüvegemet és jól láttam közelre. 57 éves korom óta hordtam 1-es olvasót. A két szemüveg már soknak bizonyult a türelmemnek, hol az egyiket, hol a másikat kellett keresni. Ezért választottam a lézerkezelést. A műtét után a közeli tárgyakat szinte azonnal láttam, a távoli kép – mint a TV-jé – a második napon élesedett ki. Nagyon furcsa, hogy közel 50 év után nem úgy kezdődik minden napom, hogy felteszem a szemüvegem. Az én koromban is számít az az 5-8 év, amit egy szemüveg öregíteni tud.

Tóth Éva Márta mixer 44 éves korában vette
észre először, hogy a látása már nem olyan
tökéletes, mint korábban.

– Amikor rájöttem, hogy bizony nekem is romlik
a látásom, először elkezdtem ritkábban olvasni,
majd vettem pár „tescós” olvasószemüveget,
46 éves koromban pedig felirattam a szemorvossal
életem első „igazi” olvasószemüvegét.
Mivel semmiféle megoldást nem ismertem az
éleslátásom visszaállítására, lassan kezdtem
belenyugodni a szemüveges életbe.

Hogyan értesült arról, hogy a Focus Medical
segítséget tud nyújtani éleslátásának helyreállításában?
– Néhány évvel később egy ismerősömtől hallottam
róla, ám nem mertem elhinni, hogy tényleg
van segítség. Elolvastam néhány tájékoztató
anyagot az eljárásról, de legalább egy évig
nem jutottam elhatározásra. Aztán – mikor a
munkahelyemen éppen egy számlát próbáltam
„vakoskodva” elkészíteni – az említett
ismerősöm csodálkozva megkérdezte, hogy
nekem miért van még mindig szemüvegem?
Rávett, hogy menjek el legalább egy vizsgálatra
és utána döntsek, hogy belevágok-e?

Mikor kereste fel a klinikát?
– Tavaly október elején mentem el a vizsgálatra, ahol a vizsgálat után kiderült,hogy alkalmas vagyok az „olvasószemüveg kezelésre”. Megbeszéltük a beavatkozás időpontját is, akkor már  én siettettem a dolgot, annyira akartam látni!

Hogyan zajlott le a műtét? Milyen tapasztalatokat szerzett az ellátásról?
– A műtét olyan rövid ideig tartott, hogy időm sem volt aggódni. Teljesen fájdalommentes, jó hangulatú volt. Azt hittem, hogy majd látok egy csomó ijesztő műszert, ahogy közelít a szemem felé, de semmi ilyen nem történt. Csak egy minimális kellemetlenséget éreztem, fájdalmat nem. Amikor kész voltam és felültem, kaptam egy könyvet a kezembe és azonnal el tudtam olvasni a kicsi betűket! Nagyon jó érzés volt! A műtét után, hazamentem, aludtam egy órát, és még aznap este szemüveg nélkül írtam az smseket. A harmadik naptól már újra dolgoztam, és vezettem.

Saját esetéből okulva, mit tanácsol a hasonló problémákkal küzdőknek?
– Ez a beavatkozás volt a mostani életem legjobb befektetése! Újra olvasok és a nyelvtanulás is sokkal könnyebb a számomra. Nem kell keresgélni a szemüveget, látok közelre és meszszire is. Visszakaptam egy képességemet, amiről már azt gondoltam, végleg elveszítettem. Sokak szerint drága a beavatkozás, de én azt szoktam nekik mondani, hogy az utolsó fillérig megéri az árát! A szemünk világa mindennél többet ér.