Alapos, részletes szemészeti vizsgálat

Az első lépés: alapos, részletes szemészeti vizsgálat

Pontosan felmérjük a szem állapotát, megvizsgáljuk van-e bármilyen orvosi ellenjavallata a korrekciós kezelés elvégzésének.

A vizsgálat végén részletesen tájékoztatjuk a pácienst arról, hogy eddigi tapasztalataink alapján milyen eredményre számítunk. Csak akkor vállaljuk a kezelést, ha biztosak vagyunk abban, hogy az elért eredménnyel a páciens elégedett lesz. A vizsgálat szerves része a szakorvosunkkal folytatott megbeszélés, melynek során minden felmerülő kérdésre részletes választ adunk.

A vizsgálatra egyéni előjegyzés alapján fogadjuk a pácienseket. A vizsgálat körülbelül 2 órát vesz igénybe, semmilyen fájdalommal nem jár.

A részletes szemvizsgálatot követően legkorábban másnap, legkésőbb 3 hónapon belül kerülhet sor a lézeres kezelésre.

 

A második lépés: lézeres látáskorrekció

A kezelést szemcseppekkel történő helyi érzéstelenítést követően végezzük. A korrekciós kezelés során semmilyen fájdalomérzésre nem kell számítani. A beavatkozás összesen mintegy 8-10 percet vesz igénybe, a kezelést követően azonnal tapasztalható a látásjavulás.

A kezelés teljes egészében számítógép által vezérelt, az operáló szemész szakorvos és a klinikai mérnök elsősorban a lézerberendezések működését ellenőrzi.

A lézeres látáskorrekció ambuláns, a páciensek a beavatkozást követően azonnal távozhatnak klinikánkról.

A műtétet követően kontrollvizsgálatokra várjuk pácienseinket, ezek nagyon rövid, néhány perces ellenőrzések csupán.

 

Fontos tudnivalók a vizsgálat és a kezelés napján

Fontos tudnivalók a vizsgálat és a kezelés napján

  • Vizsgálat illetve kezelés előtt tilos kontaktlencsét viselni
  • Lágy kontaktlencsét 7 napig, kemény kontaktlencsét 6 hétig kell mellőzni.
  • A vizsgálat és a kezelés napján nyugodtan étkezhet, kérjük, ne érkezzen éhgyomorral.
  • A smink használatát mellőzze.
  • Hozzon magával napszemüveget.
  • Nem tanácsoljuk az autóvezetést.
  • Egy kísérő jelenléte biztonságérzetet nyújt.

 

Hogyan történik a kezelés?

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés során a lézer az egyik szemet úgy „állítja be”, hogy a távoli és a közepes, a másik szemet pedig, hogy a közeli és közepes távolságban lévő tárgyakat lássa élesen. Az agy összeilleszti a két képet, így tehát mind a közeli, mind a távoli látás élessé válik, sőt, a közepes távolságra lévő tárgyak (például monitor) is tisztán láthatóak lesznek.

 

Teljesen biztonságos a kezelés?

Teljesen biztonságos a kezelés?

A femtosecundumos kezelés az orvostudomány egyik legpontosabban tervezhető és legbiztonságosabb eljárása. A kezelés a szaruhártya felszíne alatti érzéketlen részen történik egy védőlebeny kialakítását követően. A hagyományos LASIK kezelések során ritkán, de előfordulnak olyan súlyos szövődmények, amelyek veszélyeztetik a látást. Klinikánk emiatt LASIK kezelést nem végez, kizárólag a teljesen biztonságos és szövődménymentes FEMTO technikát alkalmazzuk.

 

Milyen eredményre számíthat a kezelés után?

A lézeres látásjavító kezelés után valamennyi páciensünk élesebben látott, mint a kezelés előtt.

A kezelés után 1-2 nap pihenés javasolt. A szemét az UV sugárzástól védenie szükséges a kezelést követően 2 hónapig, 100%-osan UV szűrős napszemüveggel. A kezelés után néhány alkalommal kontrollvizsgálatra várjuk, továbbá szemcseppeket kell használnia, hogy a lézerrel elért eredmény végleges maradjon.

 

Search

+